browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool is een echte wintermaaltijd. De gezonde groente kan op vele verschillende manieren worden gegeten. Maar hoe wordt een stamppot boerenkool recept precies gemaakt?

Keukengerei en ingrediënten voor dit recept

 • twee grote pannen
 • een stamper
 • een schilmesje
 • een vergiet
 • 1,5 kilo aardappelen
 • 150 ml warme melk
 • 750 gram gesneden boerenkool
 • 25 gram boter
 • zout en peper

Stamppot boerenkool recept –> de bereiding

 1. De eerste stap in dit stamppot boerenkool recept is het wassen van de boerenkool.
 2. Dan moeten de aardappelen worden geschild. Als de aardappelen zijn geschild, kunnen ze meteen in stukken worden gesneden. Probeer er wel op te letten, dat de stukken ongeveer even groot zijn.
 3. De stukken aardappelen kunnen nu in de pan worden gelegd samen met een laag water van ongeveer 3 cm. Voeg hier een snufje zout aan toe. Zodra het water kookt, moeten de aardappelen ongeveer 20 a 25 minuten koken. Voeg in de andere pan ook een laag water toe en kook hierin de boerenkool.
 4. De boerenkool moet ongeveer 15 minuten koken.
 5. Als deze gaar is, dan moet deze worden afgegoten. Ook de aardappelen moeten worden afgegoten als deze gaar zijn.
 6. Nu kunnen de aardappelen en de boerenkool in één pan door elkaar worden gestampt. Zorg ervoor dat er geen grote stukken aardappelen meer te vinden zijn.
 7. De boter kan er nu ook door worden gemixt. Ook de lauwe melk kan nu door de stamppot worden geroerd. De melk zorgt er voor dat de stamppot boerenkool lekker smeuïg wordt. Mocht de stamppot boerenkool nog wat flauw smaken, dan kan er altijd nog wat peper en zou aan toe worden gevoegd.

stamppot-boerenkoolVariaties op een stamppot boerenkool

Stamppot boerenkool kan met vele verschillende ingredienten geserveerd worden. Wat dacht je van stamppot boerenkool met een lekkere gehaktbal. De jus van de gehaktbal geeft dan net wat meer smaak aan de stamppot. Maar stamppot boerenkool wordt ook vaak geserveerd met een karbonade of met een stukje rookworst. Een andere heerlijke variant is stamppot boerenkool geserveerd met spekjes en een speklap. De zoutige smaak van de spekjes en de speklap passen perfect bij de smaak van de boerenkool. Serveer er dan ook nog wat zilveruitjes bij.

Eet smakelijk! Je hebt zojuist dit stamppot boerenkool recept gemaakt!